Melasma

Melasma är en hudpigmentering som ofta är långvarig och kan förvärras av sol och hormonförändringar, som vid graviditet (då kallad Kloasma). Det är annorlunda än vanliga solskadade pigmentfläckar.

bildetekst mangler

Melasma är en vanlig form av pigmentförändring i huden. Den skiljer sig från pigmentfläckar förorsakade endast av solskador så till vida att den ofta är långvarig och kan bryta ut vid solexponering och hormonförändringar, till exempel en graviditet. Det kallas då för Kloasma.

Melasma är dessvärre ett hudtillstånd som inte kan kureras, men hyperpigmenteringen kan blekas ned och hållas i schack med hjälp av laser och blekande produkter.

Före behandling

Vi börjar alltid med en konsultation då vi kan titta närmre på huden och lägga upp en behandlingsplan. Vi scannar även ansiktet med en hudscanner för att se hur djupt pigmenteringarna sitter. Det är bra om du undviker SPF och smink vid konsultationen, då detta försämrar scanningen. En konsultation kostar 500 kr men det beloppet dras av om man går vidare med behandling.

Är du osäker på om dina melasma kan behandlas? Skicka gärna en bild till oss för en första gratis bedömning!

Antal behandlingar

Hur många behandlingar du behöver beror på hur kraftig melaninproduktion du har. En del får snabb effekt på 2-3 behandlingar, men 3-4 behandlingar är vanligt. Hur gott resultat du har är väldigt individuellt.

Underhåll

Det är extra viktigt att använda SPF 50 vid melasma. Huden får inte vara solbrun vid laserbehandling och pigmenteringen är väldigt solkänslig. Vi rekommenderar därför inte att sätta igång med laserbehandling under sommarmånaderna.

Vi rekommenderar förebyggande behandling med SPF 50 dagligen och Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% fram till hösten. Niactil 4% bleker inte ner eller stoppar pigmenteringen, men studier har visat att den aktiva ingrediensen Niacinamide hindrar att melanin klumpar i hop sig och därmed motverkar pigmentfläckar.

Priser

Melasma

Hel ansiktsbehandling

SEK 2950,- per behandling

Kinder + panna

SEK 2450,- per behandling

Kinder

SEK 1950,- per behandling

Överläpp

SEK 1450,- per behandling