Om vår teknologi

I alla våra behandlingar använder vi en PicoSure-laser från den amerikanska tillverkaren Cynosure.

PicoSure-laser använder vad som kallas picosekund-teknologi som kombinerar så kallade ”photothermal och photomechanical action” (PressureWave Technology). Med den patenterade PressureWave Thechnology absorberas laserenergin i huden och pulveriserar pigmentet i små partiklar.

Partiklarna transporteras sedan ut genom kroppens naturliga process. Mindre partiklar gör det mycket lättare för cellerna i kroppen att bli av med dem än om behandlingen skulle ha gjorts med en annan laserteknologi eller IPL.

Borttagning av tatuering med PicoSure

Kliniska studier har visat att PicoSure-lasern överträffar traditionell Q-Switch-laser inom flera områden. Q-Switch använder så kallad nanosekund-teknologi som gör ”photo thermal action”, där lasern tillför väsentlig värme till området som ska behandlas och bryter ned bläcket.

Med vår laser, som hösten 2015 blev uppgraderad med en annan våglängd, kan vi erbjuda följande:

  • Bättre borttagning av alla färger (inklusive traditionellt svåra färger som blått, grönt och gult).
  • Snabbare borttagning vilket innebär färre behandlingar.
  • Mer skonsam borttagning eftersom PicoSure-laser, till skillnad från traditionell QSwitch-teknologi, inte tillför värme runt omkring det område som ska behandlas.
  • Lägre kostnad för kunden eftersom det behövs färre behandlingar.

Genomsnittliga behandlingstiden är 6-8 behandlingar. Normalt spenderar vi allt från en tredjedel till hälften av antalet behandlingar du skulle behövt med traditionell Q-Switch- (Revlite/Medlite, Trivantage, och andra).

Skillnaden mellan Q-Switch och PicoSure

Ett känt problem är att många som har behandlats med Q-Switch-laser inte kan ta bort hela sin tatuering för att kroppen till slut slutar svara på behandlingen. Yrkesverksamma brukar kalla det ”re-calcitrant tattoos”.

Illustration: Skillnaden mellan Q-Switch och PicoSure

Traditionell Q-Switch använder så kallad nanosekund-teknologi som gör ”photo thermal action”, där lasern tillför väsentlig värme till området som ska behandlas och bryter ned bläcket.

Som man ser på bilden ovan är partiklarna fortsatt stora efter behandling. Det gör att det tar längre tid och fler behandling för cellerna i kroppen att bli av med dem. Värmen (illustrerat i rött) sprids till vävnaden och ger en större risk för ärrbildning och ljust pigment i behandlingsområdet.

PicoSure-lasern hos Eraze använder vad som kallas picosekund-teknologi som baserar sig på en kombination av ”photothermal action” och ”photomechanical action”. Med denna patenterade teknik (PressureWave Technology) blir bläcket i tatueringen pulveriserat till små partiklar som gör det mycket lättare för cellerna i kroppen att göra sig av med dem, än om behandlingen hade gjorts med traditionell Q-Switch.

Detta gör att du behöver från en tredjedel till hälften av antalet behandlingar som du skulle behövt med traditionell Q-Switch. PicoSure-lasern tillför dessutom mindre värme till behandlingsområdet, vilket gör processen mycket mer skonsam. Det reducerar risken för ärr eller ljust pigment i behandlingsområdet till närmare noll.

Illustration: PicoSure-lasern

Hudbehandlingar (pigment, ärr efter acne och hudföryngring)

Eraze är ensam i Skandinavien om att erbjuda PicoSure-laser kombinerat med Focus Lens-teknologi för att behandla oönskat pigment. Detta representerar en revolution inom avancerad estetisk laserbehandling av hud.

För dig som kund innebär det en mer effektiv och skonsam behandling som inte tillför väsentlig värme till huden eller vävnaden runt, vilket i sin tur gör att huden läker snabbare.

Andra metoder tillför väsentlig värme eller skadar huden, vilket innebär att huden behöver mycket längre tid att läka.