Hårborttagning

Vi erbjuder effektiv och skonsam hårborttagning med nya Elite IQ – en tryggare och kraftigare laser. Elite IQ har två våglängder: Alexandrite (755nm) och Nd:Yag (1064nm), som gör att vi tryggt och effektivt kan behandla alla hudtyper. Med den nya Skintel-teknologin mäter vi melanin i huden och optimerar behandlingen till varje enskild kund. Laserljuset absorberas av pigmentet i hårsäcken. Värmen från lasern förstör hårsäcken och hindrar vidare växt.

 

Innan behandling

Vi startar alltid med en snabb konsultation innan behandling. I vissa fall önskar vi göra ett test för att se responsen i huden. Detta gäller speciellt om man har väldigt känslig hud, tidigare haft reaktion vid laserbehandling och vid mörkare hudtyper.

Innan behandlingen är det viktigt att du rakar det aktuella området innan du kommer. Huden ska vara rakad inom 24 timmar före behandling. Har man inte rakat området så absorberas laserljuset i hårstråna istället för i hårsäcken. Då kan inte hårsäcken förstöras.

Undvik att vaxa och noppa området 4 veckor innan behandling. Laserljuset blir absorberat i hårroten och hårsäcken värms upp och förstörs vilket hindrar framtida hårväxt. Om man vaxar eller noppar finns det ingen hårrot och därmed får du inte effekt av behandlingen.

Undvik direkt sol, solarium och spraytan/brun utan sol på området 4 veckor innan behandling.

Du kan gärna ha på dig kläder som gör det enkelt för våra sjuksköterskor  att behandla det aktuella området.

 

Antal behandlingar

Hur många behandlingar du behöver beror på hårtyp, hudtyp, område och hårets växtfas. Håren måste vara i den anagena växtfasen för att lasern ska kunna förstöra hårsäcken. Hur många hår som är i växtfasen varierar mellan var på kroppen det är. Normalt krävs 6-8 behandlingar. Du kan förvänta dig reducerad hårväxt, mindre inåtväxta hår och tunnare hår efter varje behandling.

 

Förväntad effekt

Du kan uppnå 70 - 90% permanent hårreduktion, men detta varierar utifrån vilken hudfärg och hudtyp du har, tjockleken och färgen på håren, genetisk disposition för hårväxt, sjukdomar, hormonell obalans och medicinering.

Behandlingen går snabbt och med det integrerade kylsystemet är behandlingen också skonsam. Mindre områden som armhålor och bikinilinje, tar knappt 10 minuter, medan större områden som ben och rygg tar upp till 30 minuter att behandla.

Behandlingsområden Beskrivning Pris 15% Rabatt Vid Köp Av Tre Behandlingar
Haka / överläpp / magsträng / bröstvårtorEtt av områdenaSEK 950,- per behandlingSEK 2423,-
Fötter / händer / armhåla / öronEtt av områdenaSEK 1450,- per behandlingSEK 3698,-
Bikinilinje / axlar / ländrygg / skägglinjeEtt av områdenaSEK 1950,- per behandlingSEK 4973,-
Brasiliansk / mage / överarmar / rumpa / underarmar / bröst / skäggEtt av områdenaSEK 2450,- per behandlingSEK 6248,-
Underben / lårEtt av områdenaSEK 2750,- per behandlingSEK 7013,-
Rygg / armarEtt av områdenaSEK 2950,- per behandlingSEK 7523,-
Lår + underbenBådaSEK 3750,- per behandlingSEK 9563,-
Bikinilinje + armhålorBådaSEK 2450,- per behandlingSEK 6248,-
Brasiliansk + armhålorBådaSEK 2950,- per behandlingSEK 7523,-
Mage + bröstBådaSEK 2950,- per behandlingSEK 7523,-
Rygg + axlarBådaSEK 3450,- per behandlingSEK 8798,-
Bikinilinje + underbenBådaSEK 3250,- per behandlingSEK 8288,-
Brasiliansk + underbenBådaSEK 3450,- per behandlingSEK 8798,-
Bikinilinje + underben + armhålorTre områdenSEK 3750,- per behandlingSEK 9563,-
Brasiliansk + underben + armhålorTre områdenSEK 3950,- per behandlingSEK 10073,-
Underben + armhålorBådaSEK 3250,- per behandlingSEK 8288,-
Haka + överläppBådaSEK 1450,- per behandlingSEK 3698,-

Om lasern

Elite iQ är den senaste medlemmen i Elite-familjen med ökad energi, Skintel® Melanin Reader™ och en modern design för snabba, säkra och effektiva behandlingar.

Melaninläsaren Skintel är branschens första FDA-godkända melaninläsare, vilken gör det möjligt för oss att optimera behandlingen till just din hud för maximal säkerhet och för bästa resultat.

Med sina dubbla våglängder är lasern mycket effektiv på både ljusa och mörka hudtyper. Vi gör en bedömning av just din hud och bestämmer sedan om vi ska använda Alexandrite (755nm) eller Nd:YAG (1064nm). Båda våglängderna levererar ökad kraft och behandlingarna är snabba och mycket anpassningsbara. Alexandrite-lasern i Elite iQ-systemet är 19 % kraftfullare än sin närmaste föregångare och dess Nd:YAG är 43 % kraftfullare.

Tack vare vårt integrerade kylsystem blir behandlingen mer behaglig. Du kan förvänta dig en kortvarig stickande känsla och vissa områden känns inte alls.

Laserljuset absorberas i pigment i hårstråt. Vi kan inte behandla ljusblonda, gråa eller röda hår eftersom dessa färger inte klarar av att leda laserljuset ner i hårroten, för att sedan ödelägga hårsäcken.

Med Elite iQ kan vi säkert och effektivt behandla alla hudtyper och kroppsdelar, vilket gör den till den perfekta lösningen för hårborttagning.

Har du problem med inåtväxta hår och inflammerade hårsäckar är detta lösningen för dig! Ett vanligt område att få problem med detta är kring bikinilinjen, det är därför väldigt populärt att behandla bikinilinjen men även att göra en så kallad brasiliansk behandling.
Hårborttagning i ansiktet går snabbt och smidigt med Elite iQ. Tänk på att håret måste vara grovt, man kan tyvärr inte behandla fjun. Med vårt smidiga lasermunstycke kan vi även behandla små områden, så att behandla näshår och öronhår är inga problem.
adrien-king-XzBluXxBoyQ-unsplash

Har du oönskad hårväxt du gärna tar bort? Med den unika Elite IQ lasern kan vi ta bort hår på utvalda områden tryggt och effektivt, och du kan bli bland de första i Sverige att testa den smarta teknologin.

Vi är här för att hjälpa dig

Läs våra artiklar

carolina-heza

Hur fungerar PicoSure®-lasern?

Hur fungerar PicoSure®-lasern?
IMG_1557

Är du nyfiken på våra hudbehandlingar?

Är du nyfiken på våra hudbehandlingar?
071DC1B8-A8B6-4004-B678-27A38849669D2

Behandling av acneärr

Behandling av acneärr